Intrările de premiere Hackaday: Rangefinder + Cam = Smartzoom

Lucrul fascinant cu privire la depunerea premiului Hackaday văd locuri de muncă neobișnuite, precum și idei care nu pot apărea altfel. [Ken Conrad] are un concept curios, dar cu grijă creat pentru imagistica SmartZoom bazată pe Raspberry PI care utilizează un PI Zero și un aparat de fotografiat, plus un emițător laser pentru a produce un obiect gadget cu o capacitate extrem de anumită: un camă care, în mod regulat, cât și redimensionarea dinamică a imaginii face ca subiectul să pară în mod constant încadrat, precum și dimensiuni, indiferent de distanța sa de la lentilă. Conceptul reunește două funcții separate: interval de protecție, precum și zoom automatizat, precum și re-eșantionarea imaginii CAM.

Raspberry Pi utilizează placa CAM plus câteva puncte laser îndreptate înainte ca un interval de acțiune; Atâta timp cât cel puțin două puncte laser sunt vizibile pe această temă, distanța dintre gadget, precum și subiectul poate fi calculată. PI utilizează apoi înțelegerea exact despre cât de aproape sau cu mult subiectul este de a prezenta o imagine finală a cărei nivel de zoom a fost ajustată pentru a se potrivi (și compensa) varietatea subiectului de la aparatul foto, în impact anularea metodei mai mare sau mai mic pe distanța.

Am văzut puncte laser vizibile ca bază de distribuție înainte, totuși niciodată conectată într-o funcție de zoom. Fără îndoială, [Ken Conrad] își va actualiza slujba cu câteva aplicații, cu toate acestea, în același timp pe care le-am lăsat să ne întrebăm: Există o situație concretă, funcțională pentru acest dispozitiv neobișnuit? Nu avem nicio idee, cu toate acestea, ne-am fi dispărut să încercăm să descoperim una.

HackadayPrize2017 este sponsorizat de:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post